Kirkebryllup/kirkelig velsignelse i Bregninge kirke

Kirkebryllup

Når I har fundet ud af, at I vil giftes, er der en række praktiske ting, I skal have styr på:
I skal ringe eller skrive til kirkekontoret/præsten for at aftale en dato for brylluppet. For at blive gift i folkekirken kræver det, at den ene af jer eller I begge er medlem. I god tid inden vielsen vil præsten kontakte jer for at aftale et tidspunkt for en samtale.

Før vielsen skal skal både du og din partner udfylde en digital ægteskabserklæring på borger.dk i den kommune, hvor I bor. Kommunen undersøger, om I opfylder betingelserne for ægteskab.  Kommunen udsteder derefter en "prøvelsesattest", som dokumenterer, at I opfylder betingelserne for at indgå ægteskab. Prøvelsesattesten er gyldig i fire måneder. Den originale prøvelsesattest sendes/afleveres til kirkekontoret. I skal også oplyse kirkekontoret om navn og adresse på to vidner, som er til stede under vielsen.

Ønsker en af jer eller I begge at ændre navn i forbindelse med vielsen, skal I digitalt på borger.dk udfylde blanketten
navneændring på bryllupsdagen. Det er gratis at ændre navn i forbindelse med vielse.

Hvis du ikke har et NemID, kan du udskrive en blanket til ægteskabserklæring/navneændring på bryllupsdagen fra borger.dk.
Blanket om navneændring sendes/afleveres  til kirkekontoret i  det sogn. du bor.  Hvis du er i tvivl om, hvilket sogn du tilhører, kan du finde ud af det her: Find dit sogn
 

Her kan I læse mere om kirkebryllup.

Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab

Når I har fundet ud af, at I ønsker en kirkelig velsignelse, skal I ringe eller skrive til kirkekontoret/præsten for at aftale en dato for velsignelsen.  For at blive kirkelig velsignet  i folkekirken kræver det, at den ene af jer eller I begge er medlem. I god tid inden velsignelsen vil præsten kontakte jer for at aftale et tidspunkt for en samtale.


Der er ingen krav om vidner til velsignelsen, men såfremt I ikke er gift i Danmark, skal I aflevere/sende jeres originale vielsesattest til kirkekontoret. 

Her kan I læse mere om kirkelige velsignelser.