27-10-2019 kl. 10:00

Gudstjeneste i Bregninge kirke ved Johanne Sloth

17-11-2019 kl. 10:00

22-03-2015 kl. 08:20

Skole for kirke og teologi

Inden længe vil der blive udgivet en pjece, hvor man kan læse om alle de gode tilbud, som Skole for Kirke og Teologi tilbyder.

Allerede nu vil vi dog gerne løfte sløret for vores aktiviteter.

I temarækken, som er en foredragsrække over ét bestemt tema, kredser vi i sæson 2015-16 om ”Brændpunkter”.

Et af tidens teologiske, politiske og etiske brændpunkter vil blive sat under lup i de første 3 foredrag. I det sidste foredrag ser vi på folkekirkens placering i mediebilledet for at få belyst, om kirken er i brændpunktet eller måske sat ud på et sidespor.

Hvis man vil fordybe sig i et emne i en mindre kreds, er der også mulighed for det. Vi har valgt følgende emner i efteråret, nemlig om 1) Kirkens musik før og efter reformationen, samt 2) Det kvindelige i gudsbilledet og kvindelige disciple; i foråret er der studiekredse om 1) Trosbekendelsen (med fokus på ”nedfaret til dødsriget …opstanden fra de døde”) og 2) Luthers teologi.

Både foredrag og emnekredse er lagt i hænderne på uhyre kompetente mennesker.

Dertil kommer så en markering af den store fynske komponist Carl Nielsen, som fejres i hele Danmark her i år, fordi det er 150-året for hans fødsel. Vi lægger op til både foredrag om Carl Nielsen og koncert med hans helt enestående musik.

Nærmere herom i vores pjece, som vil blive lagt frem i kirker og på biblioteker. I øvrigt vil sæsonens program blive lagt ud på vores hjemmeside: www.skoleforkirkeogteologi.dk.

Tilmelding sker til provstisekretær Hanne Eckmann, tlf. 6222 5037, hae@km.dk

Liselotte Kirkegaard, formand