24-11-2019 kl. 10:00

01-12-2019 kl. 10:00

08-12-2019 kl. 10:00

De ni læsninger i Bregninge kirke

Fredag 29. marts 2013

"Langfredags Koncert" Opføres et af Påskens helt centrale værker, Pergolesis "STABAT MATER" Der er gratis adgang til koncerten

"Stabat Mater"

I Påskens fortællinger gennemspilles alle livets store temaer. Fra glæde til sorg og fra troskab til svigt og lidelse.

Den Italienske komponist, Pergolesi (1710-1736), udpensler Langfredags mørke og lidelse i sin gribende passionsmusik, "Stabat Mater". Musikken skildrer Jomfru Marias sorg og smerte, da hun står ved korsets fod, og udtrykker samtidig håb og forsoning. "Stabat Mater" er en passionssalme fra middelalderen, skrevet af Jacopone da Todi (1236-1306).

I koncertsammenhæng er det ikke melodien, men teksten, der har givet Pergolesi og andre komponister inspiration.

Pergolesi oplevede selv megen modgang i sit alt for korte liv, der danner en stærk baggrund for værkets udtryk. Han døde som 26-årig efter års sygdom og smerte.

De medvirkende er :Maria Lanz, sopran.

Kristine Eiler Ernst, mezzopran. Anne Vilain, cello.

Povl Chr. Balslev, orgel. Per Aas Christensen, Læsning.

Der er gratis adgang til koncerten