Nyheder & Information

02-07-2017 kl. 10:00

Gudstjeneste i Valdemars Slots kirke ved Per Aas Christensen - NB. ingen Gudstjeneste i Bregninge kirke

09-07-2017 kl. 10:00

16-07-2017 kl. 10:00

23-07-2017 kl. 10:00

Gudstjeneste i Bregninge kirke ved Christian Rubech Hartmeyer-Dinesen

30-07-2017 kl. 11:30

Gudstjeneste i Bregninge kirke ved Christian Rubech Hartmeyer-Dinesen - NB bemærk tidspunkt

26-08-2016 kl. 07:35

Har reformationen sat spor i Svendborg provstis kirker?

Kender du din kirkes historie?

Eller vil du gerne lære den at kende?

I forbindelse med fejringen af 500-året for reformationen, nedsætter Svendborg provsti en studiegruppe, der har til formål at søge at kortlægge hvilke spor reformationen har sat i vores kirker.

Studiegruppen er for dem, der gerne vil dykke ned i deres egen kirkes historie. Vi hjælper hinanden med at finde kildetekster og historiske oplysninger. En stor del vil være også selv nysgerrigt at gå på jagt efter sin kirkes historie.

Hvad betyder det, at Thurø kirke har provstiets eneste prædikestol fra førreformatorisk tid?

Hvad betyder det, at Brudager kirker har beholdt en altertavle, hvor Gud Fader og Gud Søn står mellem to helgeninder?

Har det haft betydning for Skårup kirke, at den mistede indtægt, på grund af et pavebrev fra 1319 der oplyste om, at den der gav til kirken her, kunne fritages fra kirkebod?

Hvad betyder det, at Hesselager kirke har gavle som Melanchtons hus i Wittenberg havde det?

Studiegruppen skal i samarbejde forsøge at kortlægge om der er spor fra reformationen i vores kirker.

Det hele skal munde ud i en turistfolder, der kan bruges til at følge sporene rundt på egnen her.

Vil du gerne være med?

Henvendelse til

sognepræst ved Fredens kirke Lotte Boas, logb@km.dk

Oplys: navn, adresse, sogn

Samt: hvornår på dagen ser du helst en studiegruppe mødes: formiddag, over middag, eftermiddag, aften.

Studiegruppen får opstart i Lutheråret 2017.

28. november 2016

Nyt menighedsråd

Menighedsrådet har konstitueret sig på mødet den 23. november

26. august 2016

Har reformationen sat spor i Svendborg provstis kirker?

studiekreds

Uptime-IT ApS