Udmeldelse af Folkekirken

17-12-2017 kl. 10:00

Udmeldelse af Folkekirken sker ved henvendelse til kirkekontoret eller præsten i det sogn, hvor man bor. Dåbsattest skal så vidt muligt medbringes. Man vil så få udstedt en ny dåbsattest med påtegning om udtrædelsen.

Kirkekontoret giver meddelelse til folkeregisteret om udmeldelsen hvorved også skattevæsenet underrettes om, at den udmeldte ikke mere skal betale kirkeskat. Ved udmeldelse mister man naturligt nok retten til at stemme til og at blive valgt til menighedsråd.

Ingen præst har pligt til at medvirke ved begravelse af ikke-medlemmer, ved vielse er det et krav, at mindst den ene part er medlem af Folkekirken.

Uptime-IT ApS