Indmeldelse i Folkekirken

04-03-2018 kl. 10:00

Gudstjeneste i Bregninge kirke ved Mai Bjerregaard Andersen

06-03-2018 kl. 14:00

Møde i Seniorklubben i Sognehuset- 14.00- 16.00. Sognepræst Elisabeth Hammer fortæller om "En værdig død"

Indmeldelse i Folkekirken: Ved barne- eller voksendåb i Folkekirken bliver den døbte dermed også medlem af Folkekirken. Man kan ikke blive medlem af Folkekirken uden at være døbt. Voksne, som ønsker at blive døbt, skal forud for dåben deltage i en form for dåbsforberedelse efter aftale med den præst, som skal foretage dåben.

Allerede døbte, hvad enten dåben er sket i Folkekirken eller i en anden kristen kirke, kan blive optaget i Folkekirken ved henvendelse til en præst. Hvis man er døbt i udlandet, bliver man - hvis dåben har fundet sted i en evangelisk-luthersk kirke - automatisk medlem af Folkekirken ved at flytte til Danmark, med mindre man anmelder at ville stå udenfor. Andre tilflyttede kan blive medlem efter samme regler som ikke-medlemmer, der er født i Danmark.

Unge, som er døbt udenfor Folkekirken og som lader sig konfirmere i Folkekirken, bliver derved medlem af Folkekirken. Kun medlemmer af Folkekirken betaler kirkeskat, som opkræves sammen med skatter til stat og kommune.

Uptime-IT ApS